dimarts, 9 d’octubre de 2012

Petits Plaers Quotidians

No podia començar aquest lloc d'una altra manera que no fos aquesta, mostrar al món el concepte 'petit plaer quotidià'. Una cosa que ens fa més agradable el nostre trànsit pel llarg i sinuós camí de la vida.
QUÈ ÉS AIXÒ? Un petit plaer quotidià (#PPQu a partir d'ara) és qualsevol cosa que tingui un cert to cultural, que sigui assequible, que et proporcioni una satisfacció i que pots fer gairebé tots els dies de la teva vida. Però allò més important perquè es produeixi és la teva voluntat de donar-li vida, aplicant una petita part del teu temps diari. 
Bé, explicat això, convé potser reflexionar sobre alguns termes del concepte. Per què un petit plaer quotidià  ha de tenir un cert to cultural? Les persones tenim certes inquietuds, i una d'elles hauria de ser tot allò relacionat amb la cultura de les arts (si no sentiu aquesta inquietud no cal que llegiu més, no passa res).
Bé, per tant, qualsevol inquietud, o interès, normalment l'hem de resoldre d'alguna manera. Les culturals les resolem habitualment amb gustos, o preferències, en els que invertim un temps, i uns diners. I això ens produeix un grau de satisfacció. I he introduït un altre terme ara mateix: l'econòmic. Per què un #PPQu ha de ser assequible? Fàcil no? Si no et costa gens, i com veureu d'aquests hi ha força, doncs millor que millor. I si et costa, que sigui poquet, fixeu-vos que parlo sempre de 'petit', i recordeu que, a més, ha de ser 'quotidià'. 
Però quotidià no vol dir cada dia. Tot i que sí que és cert que existeixen #PPQu que pots tenir cada dia sense que arribis a avorrir-los, ni a gastar-te els diners. Allò necessari per poder gaudir-ne és tenir el temps i dedicar-lo al #PPQu . La voluntat és molt important, perquè si no li poses, no hi haurà #PPQu  Si no tens el temps, doncs res, et fots i a buscar un altre dia, però si el tens, la voluntat l'has de tenir. I el temps dedicat al #PPQu  recordeu, ha de ser una petita, petita part de la teva vida diària.
Bé, reflexionat el concepte, i abans de explicar-vos alguns dels meus #PPQu s hi ha una cosa molt important que cal tenir en compte: un #PPQu no és un vici. Fer un piti quan surts de la feina no pot ser de cap manera un #PPQu ! encara que reuneixi tots els termes del concepte. Es tracta d'una necessitat per un vici adquirit.
I dit això entro en matèria pràctica.
ANEM A PELS #PPQu s!
El meu primer #PPQu favorit és mirar i escoltar el paisatge, per gaudir de la natura. Vaig començar de ben jovenet, i tinc un record molt bonic de l'època, potser algún dia l'expliqui aquí. Mirar i escoltar el paisatge, a la platja o a la muntanya. Al matí o a la tarda. Les meves combinacions: platja-matí, muntanya-tarda. Pots gaudir d'aquest #PPQu assegut en un lloc o caminant. Fent fotografies o gravant un video. Sense pensar en res més, només en el relacionat amb el que estàs veient i escoltant, i això és molt important, perquè del contrari no tindràs #PPQu  I no té cap cost, només si t'has de desplaçar. Si no et pots desplaçar a la platja o a la muntanya, busca algun altre lloc en el que et sentis còmode. Hi ha qui li agrada anar a l'aeroport a veure com surten els avions!


Un altre dels meus #PPQu  en el que tots coincidirem segur, és en escoltar música (compte, per a mi això és més vici que #PPQu !!!) Bé, escoltar música i sense fer altra cosa. Hauria d'haver afegit aquest terme més amunt: no s'ha de fer res més mentre gaudeixes del #PPQu !  Evidentment, aquí cadascú escoltarà el que li vingui en gana d'acord amb els seus gustos i preferències. Quedeu-vos amb la imatge d'algú assegut comodament escoltant Mozart o The Beatles, per posar uns exemples força coneguts (espero, si no, anem malament...)
Algú pot dir que la música és cara. Mireu, hi ha molta música gratuïta a la xarxa, molta. Busqueu. I si teniu vinils, que res millor que escoltar-los de nou, assaborir-los...
Relacionat amb l'anterior, escoltar la ràdio. Un altre #PPQu .  Escoltar la ràdio, però no música per la ràdio, programes! Tertulies, reportatges, programes amb participació. Les veus de la ràdio! I és gratuïta! Excepcionalment aquí sí que podeu estar fent altra cosa. Us passarà el temps volant! Aquest #PPQu és una mica especial sí. Podem afirmar que és l'excepció del concepte #PPQu .
Continuo lligant #PPQu s.  Un altre mitjà de comunicació. Llegir el diari (físic, no pel web) és un gran #PPQu .  Compte, ja sabem que la immediatesa en la propagació de les notícies fa que el diari quedi ràpidament obsolet com a mitjà informatiu però hi ha opinió, hi ha cròniques d'actes culturals... És un gran #PPQu insisteixo. 
I si parlem de llegir, llegir un llibre! #PPQu sensacional! Quants llibres tenim a casa i molts no els hem llegit mai! Hi ha qui diu que té certa gràcia això, en fi, sentits de l'humor...
També ha de ser un llibre físic no? És clar que sí! Suport físic sempre: Llibre, diari, vinil...
Tant escoltar i llegir obre la gana! Anem a pels #PPQu que tots esperaveu!
Us poso un video, curt, però que ja il·lustra força...


Bé, ja veieu per on va. Esmorzar de forquilla, tapes, canyetes... Un bon desdejuni, contundent, sense preses, és un #PPQu que jo anomeno 'esmorzar espectacular'. I si el combines amb una sortida al camp... I que anem a dir de l'hora del vermut amb tapes. Aquest #PPQu requereix reservar una mica de pressupost i triar bé els llocs. Èxit garantit. I no penseu en dietes...
Dediqueu un dia festiu a fer-ho tot: sortir per esmorzar, gaudir de la natura, fer el vermut... Aquest pack de #PPQu hi ha qui el va anomenar ADSL (Asmursar, Dinar, Sopar i Lo que calgui). Ben trobat!
Finalment, vull dir-vos que #PPQu s  a més d'aquests que he posat hi ha molts més: dibuixar, pintar, fotografiar, escriure, col·leccionar... i un de molt important: xerrar amb els teus coneguts i/o amics, personalment o per la xarxa. Així que sigui quin sigui el vostre o vostres #PPQu s favorits, practiqueu-los!!!
Dedico aquest primer escrit a totes les angeletes del tuit (elles ja saben qui son). Als angelets no perquè us pixeu fora coi! Salut!1 comentari:

panterablanca ha dit...

És guai. Gràcies per dedicar-me'l ;-P
Petons.

Publica un comentari a l'entrada